fbpx
Gå til innhold

Velkommen til solrike Skibotn og terrengsykkelrittet  LAVKARITTET som alltid arrangeres andre lørdag i august, 13.08.2022 arrangeres Lavkarittet for 25. gang.

Lavkarittet er et terrengritt på ca 67,5 km, med en total høydestigning på ca 1200 meter, som går over fjellet fra Hatteng til Skibotn i Storfjord kommune.

I tillegg til Lavkarittet arranger vi Lavka30, Lavka15 og MiniLavka samme dag. Dette er et tilbud til de under 17 år. I tillegg har vi også  trimklasse for herrer og damer på Lavka30.

Lavkarittet har sitt navn etter dalføret opp på fjellet mellom Kitdalen og Skibotndalen.

Skibotn ligger 12 mil fra Tromsø og 5 mil fra Kilpisjärvi i Finland. Skibotn er kjent for sitt gode klima med mye sol og lite nedbør.

Lavkarittet er det største terrengsykkelrittet i Nord Norge og  har også status som seedingsritt for Birkebeineren.

Skibotn IL har en klar målsetting om at Lavkarittet skal vokse og bli en merkevare på terrengsykling i nord. Storfjord Kommune skal bli terrengsykkelhovedstaden i Nord-Norge.

Det er mange som bruker Lavkarittet som «årets styrkeprøve». Vi som arrangør opplever at flere og flere oppdager hvor fantastisk idrett dette er. Når dette i tillegg foregår i fantastisk natur på Nordkalotten, er dette bare å anbefale.

Kontaktperson: Marius Pettersen, tlf: +47 482 04 814

E-mail: post@lavkarittet.no

Lavkarittet går over fjellet fra Hatteng til Skibotn og der det meste forgår utenfor alfarvei. Det er derfor viktig at rytterne er mest mulig selvhjelpen. Derfor bør alle deltakerne ha med nødvendig bekledning, lappesaker, verktøy osv.

Hovedsponsorer